Kesä tuli puskista. Ja niin tuli Deventeriläisetkin. Brink on täynnä terasseja, jotka on täynnä deventeriläisiä. Kahden viikon helleaalto hemmotteli kivasti. Turistirusketus tuli haettua Münsteristä Erasmus kollegojen luota. Saksa on hieno maa! Samalla kun Deventerin puistot ammottaa tyhjyyttään, Münsterissä ihmiset viettävät aikaa ulkona  grillaten kavereittensa kanssa. Toinen silmiinpistävä ero oli ihmiset, jotka kuljeskelivat kaljapullo kourassa julkisilla paikoilla. Hollannissa saa suht paheksuvia katseita moisesta siveettömyydestä...

On muuten älyttömän ristiriitainen maa tämä. Perusmaineeltaan Hollanti on suvaitsevainen ja vapaa mutta toisaalta tuntuu että kaikkea mahdollista toimintaa on rajoitettu. Joka kadun kulmassa on coffee shoppi ties mitä aineita varten, mutta julkijuopottelua (=pussikalja hellepäivänä) katsotaan pahalla. Paras juttu oli tuossa taannoin lähiostarilla kun poliisit tuli huomauttamaan pyörällä ajosta kielletyllä alueella. (Kirjoitinkohan tästä jo aiemmin..no, kertaus on opintojen...) Käytännössä siis ajoin pyöräni kaupan edessä olevaan PYÖRÄPARKKIIN. Jostain syystä minun olisi pitänyt huomata 50 metriä taaempana puskassa oleva jalankulkumerkki ja päätellä siitä että pitää taluttaa loppumatka. Poliisit vaanivat siis nurkan takana ja hyökkäsivät, ilmiselvästi riemuissaan, sakkoa antamaan. Varoituksella pääsi tämä ulkomaalaisressu mutta kovasti painottivat että kyllä tuosta kansainvälisestä merkistä olisi pitänyt tajuta että PYÖRÄÄ EI SAA AJAA PYÖRÄPARKKIIN! Huh, onneksi en ole autoilija, mahtaa olla vittumaista aina työntää viimeiset 50 metriä....

On muuten kiireen pukannu koulun kanssa. Reilu viisi viikkoa aikaa ja hommia on enemmän ku ikinä! Päässä keittää. Onneksi helteet loppu niin voi taas yrittää pysyä sisätiloissa koneen äärellä. Toinen ja todennäköisempi vaihtoehto on että vääntää hommat viimesenä iltana väsymyshoureessa paniikki persuksessa.

Mitäs muuta. Hassuja kysymyksiä kyselevät luokkalaiset. Onko teillä Suomessa hampurilaisketjuja niinku mäkki? Millä nimellä Suomessa kutsutaan flip floppeja? Miksi ette sano olevanne "from Suomi" vaan "from Finland"? Ja toki nämä peruskysymykset: onko teillä koko ajan pimeää? Suomessa on varmaan tosi kylmä nyt? Ja sitten suu vaahdossa voi selittää että on, varvassandaalit, siksi ku Suomi on suomea, ei ole ku jopa valosampaa ku täällä ja että eipä juuri.

Tuntuu menevän ihan tajutonta vauhtia nämä viimeiset ajat täällä, ei meinaa perässä pysyä. Ei mitään uutta siis. Vaikea kuvitella että hetki sitten täällä oli kuolettavan synkkä sää ja aika mateli... Jännä juttu että yleensäkin monista menneistä ajoista muistaa jälkeenpäin vain ne positiiviset asiat. Olipa kyse kotimaasta tai -kaupungista, ihmissuhteista, kouluajoista, lomamatkoista, lapsuusajoista tai festarireissuista niin aina tuntuu löytyvän jotain minkä perään haikailla. Ja mikään ei tietenkään enää ole niinkuin ennen. Ja aina löytyy aika menneestä tai tulevasta, jolloin kaikki on paremmin. Miksi niistä menneistä ajoista ei sitten ikinä muista niitä huonoja puolia, niitäkin on varmasti ollut. Toisaalta, kuka kumma niitten huonojen muistojen parissa viitsii aikaansa  kuluttaa... Ja vielä isompi kysymys, miksi on niin vaikeaa elää tämän hetkistä elämää niin että osaisi nauttia tämän hetkisistä hyvistä asioista nyt, eikä haikailla niiden perään joskus tulevaisuudessa? Vaikeeta on ihmisen elo.

Paatoksen jälkeen loppukevennykseksi kuvia.


1564030.jpg Münsteristä

1565738.jpg Piknikki


1563866.jpg
Zwolle, naapuripitäjän ilmaisfestarit. Kekeyttivät tapahtuman liiallisen ihmismäärän takia, jessus,
mikä on kun ei taidot riitä.

1563974.jpg
Merenrannalta Zandvoortista. Ihan ku jossain kaukana etelässä turistirannalla.

1563977.jpg
Hollantilaista suolakalaa pitkin rantoja, jep jep

1563944.jpg
Pyöräparkki Damissa. Muutama on.

1563910.jpg
Batavia. Käsityönä tehty puulaiva, kopio alkuperäisestä.

 1563904.jpg     1563874.jpg