Viime päivinä on ollut hermot muutamaan otteeseen koetuksella.Yhteenvetona (ja yleistyksenä) näin heti alkuun: hollantilaiset ovat töykeätä ja ja itsekeskeistä kansaa! 

Ensin pitää tarinoida täkäläisestä pukeutumisesta. Joka hemmetin vastaantulija pukeutuu identtisesti, ihan kuin koko kansakunta seuraisi jonkin ylemmän voiman pukeutumiskäskyä! No, ilmiö lienee yleinen joka maassa/kaupungissa/paikassa, josta löytyy hooämmä ja muut mukavat mutta jostain syystä nämä hollantilaiset näyttää erityisen ärsyttäviltä niissä kuvastokokonaisuuksissa... Toinen silmiä kirvelevä ja kylmiä väristyksiä aiheuttava näky on täkäläisen miesväestön tarve tuunata hiuksiaan. Ihan järkyttäviä määriä muotoilutuotteita käyttäävät! Yöks. Ja sitten kaiken huippu, koulupuvut. Täällä opettajat olettaa että aina esitelmiä pidettäessä jokainen näyttää pikku pinesmieheltä/naiselta! Ja täkäläiset ottaa pienimätkin esitelmät ilmeisen vakavasti. Tuntuu ettei ole mitään väliä mitä sontaa suustansa suoltaa kunhan on jakkupuku ja kiiltonahkakengät jalassa! Voi helvetti sanon minä! Pahimmillaan nämä opiskelijat näyttää suorastaan pelottavilta puvuissaan kun koko muu olemus ja käytös sotii niin räikeästi pukeutumista vastaan. Juuri yksi espanjattarista kirosi sitä kun opettaja oli huomauttanut hänelle esitelmän aikana että ensi kerralla voisit harkita mustia housuja farkkujen sijaan.

Tuntuu että täkäläisillä opettajilla on tarve muutenkin nöyryyttää oppilaitaan. Esimerkkejä on useita mutta pahin sattui viime maanantaina, jolloin piti esitellä ryhmätyönä tehdyt liiketoimintasuunnitelmat. Hollantilaiset oli tapansa mukaan paineessa ja näkivät aika paljon vaivaa esitelmien eteen (poikkeuksena oma ryhmäni). Loppujen lopuksi opettajat tulivat myöhässä ja päättivät että kukin ryhmä esittelee tuotoksensa vuorotellen pelkästään opettajille koko luokan sijaan. Tämä johti siihen että ryhmien piti odottaa vuoroaan pahimmillaan kaksi tuntia ja yhden ryhmän esitys siirtyi seuraavalle päivälle. Opettajat eivät pahoitelleet tilannetta sanallakaan, saatikka että olisivat selittäneet muutoksien syyt. Yksi ryhmä oli tehnyt pieniä ruoka-annoksia koko luokalle ja muuttuneen suunnitelman takia heidän vaivannäkönsä meni hukkaan. Opettaja tuumasi että bad for you...Ja sitten vielä kehtaavat housuista huomautella prkl. Voi jessus että kiukutti! Ärsyttävintä on  se että meiltä opiskelijoilta odotetaan ihmeitä ja ammattimaisuutta ja opettajat näyttää ihan päinvastaista esimerkkiä. Niin että se siitä kunnioituksesta, puolin ja toisin.

Tuumin että kirjoitan opettajille palautetta asiasta mutta muut olivat sitä mieltä että odotetaan avosanat ensin. Typerä ja kaksinaamainen idea. Saas nähdä odotanko. Maanantaina pitäis muuten mennä Hiltonille tekemään haastattelua yrityksen henkilöstöpolitiikkaan liittyen. Hollantilaisilla on puvut ja meillä vaihtareilla taas jotain muuta vissiinki. Jos vaikka pukeutuis jätesäkkiin. Luulen että olisin silti (tai siitä syystä) uskottavampi kuin holtsut puvuissaan. Huoh.

Hollantilaisilla on myös ärsyttävä tapa kulkea päälle kadulla. Eivät pirut väistä vaikka tilaa ja aikaa olisi. Väkisin pitää päälle rynniä ja kyynärpäillä tökkiä. Sama juttu junissa joissa kassien ja muiden kantamusten kanssa sohitaan muista matkaajista välittämättä. Pitänee alkaa haista pahalle tai näyttämään kylähullulta (ei muuten ole kaukana) niin väistäävät.

Mitäs muuta. Ei ihmeitä. Asiat on kutakuinkin ennallaan. Kevät tulee hitaasti. Tuossa lähellä on kuja jota reunustaa kotoisat koivut, hyvä paikka koti-ikävöidä. Hirveästi tekisi mieli jollekkin keikalle päästä. Luulin että Hollannissa olisi paljon hyvän musiikin tarjontaa mutta ei tunnu oikein löytyvän. Kaiken maailman klubeja ja dj-keikkoja kyllä mutta..No onhan nekin hyviä jonkun mielestä. Ehkä täälläkin jotain on mutta kun en tunne ketään joka tietäisi/olisi kiinnostunut.

Jep. Nyt menee loppuyö South Parkkia katellessa, on teema viikonloppu telkussa. Hasta luego amigos...