Lämpenee, hitaasti mutta varmasti. Muutaman kerran on Deventerin keskustakin vilautellut kaunista puoltaan kevätauringon paisteessa. Ou, wat leuk!  Ja sitä toistakin puolta kyllä. Viime torstaina, torstaiseen tapaan, oli opiskelijailta kylillä. Sinne sitten hairahduin, tällä kertaa kun sattui sääkin olemaan suotuisa. Tulipahan nyt sitten nähtyä hollantilaista kännäilyäkin, ei oikein tehnyt vaikutusta. Ja känninen hollanti ei muuten kuulosta yhtään paremmalta kuin selvinpäin puhuttu. Tai kuunneltu.

Lauantaisten markkinoitten lisäksi Deventerissä, täältä ihan koti-ikkunasta käsin, voi huvittaa itseään ihmettelemällä Jehovien viikonloppu kokoontumisia. Tuossa 20 metrin päässä on heikäläisten valtakunnan sali ja ruukaavat aina kasautua sinne. Järkyttävän kokoisilla ja silmin nähden kalliilla autoilla kurvaavat parkkipaikalle ja autoista purkautuu parhaisiinsa (?) pukeutunutta porukkaa kilokaupalla. Miehet vauvasta vaariin on puettu koko pukuun ja kaikilla on virallisen näköiset salkut (kaikilla!). Aika kuluu kivasti mietiskellessä mitä kaikkea ne siellä suljettujen verhojen takana touhuilevat. Vertailevat pankkitilien sisältöä ja vaihtelevat osakkeita? Ei kai ne nyt oikeesti niitä Vartiotorneja siellä lue...Hyi hitto.

Hyi hitosta tuli mieleen suomalainen media. Miten voi Kanervanilkan tissiblondihoro&media saada tuommoisen lumipalloefektin aikaseksi että ihan ulkoministeri menee vaihtoon! Ja mikä helvetti tulikaan tilalle! Kumpi lienee pahempi.. Huh huh. Taidan jäädä tänne asumaan ja fanittamaan Beatrixia.

Viikonloppuna kävi vierailija rapakon takaa Englannista sivistämässä meitä maalaisia. Enpä olisi ikuna uskonu että kello viiden tee ei tosiasiassa ole teetä nähnytkään! Sanonnalla kun kuulemma tarkoitetaan illallista. What we are having for tea? Pottumuussia.