Nyt on sitten ihan uutisissa todettu että Hollannissa on kylmin talvi 40 vuoteen. Kiva. Tänään on ollut muutenkin jännittävä päivä. Taivaalta on satanut kaikkea mitä kuvitella saattaa ja moneen kertaan, lunta, rakeita,kissoja, räntää, vettä ja koiria. Ei tähän neljää vuodenaikaa tarvita kun kaiken voi saada yhdessä päivässä! Tehokas maa.

Deventerin luonto päätti tänään tarjota erikoisnäytelmän tuossa lähipuistossa. Iso, ruma, kalkkunan näköinen lintu rökitti normisorsaa oikein tosissaan. Nokki, pieksi siivillään ja istui päällä. Lopulta näytös päätyi lampeen missä rumakalkkuna yritti kaiketi hukuttaa sorsan. Näytti kamalalta, meinas iskeä paniikki. Lopulta sorsa päsi kuitenkin karkuun kammottavan kaakatuksen säestyksellä. En tiennyt että linnutkin tekee tuommosta.. Tosin Deventer on joidenkin tietojen mukaan Hollannin väkivaltaisempia paikkoja.
Iloisia uutisiakin on kertoa puistosta. Vuorikauriin näköiset otukset olivat lisääntyneet. Älyttömän söpöjä poikasia.

Muuten pääsiäinen on mennyt ihan kivasti. Suklaamunia syödessä ja hollannin epäkohtia päivitellessä Groningenissa. Hieno kaupunki muuten. Löytyi jopa yksi suht normaali kapakka jossa oli mukavasti vinksahtanut baarimikko. Näytti Tom Waitsilta, puhui homolla brittiaksentilla ja soitti lähes koko ajan David Bowieta. Muitakin baareja löytyi. Ja vielä muutama lisää. Seraavana aamuna olikin oikein aurinkoinen sää ja olo kaupunkikierrokselle. Vai mitä Sami (nimeä ei ole muutettu)? Groningenin sarjakuvamuseo oli lähes ainoa auki oleva paikka koko kaupungissa ja siispä aika oiva vierailukohde..
Mark Reteran sarjakuva/t DirkJan teki vaikutuksen. Harmi kun ei ole kaiketi suomennettu tai edes englanniksi en löytänyt. Monet toimii tosin ilman tekstejäkin.

Ai niin. Reilu viikko sitten pääsin Rotterdamissa katsomaan pilvenpiirtäjiä ja jalkapalloa. Siinä oli maalaistytöllä ihmettelemistä.


1405707.jpg
Ote Mark Reteralta


1405655.jpg
Erasmus-opiskelija Erasmus-sillalla Rotterdamissa


1405694.jpg


1405662.jpg
Walk of fame


1405689.jpg
Cube houses, ihmiset asuu oikeesti noissa, aika ahdistavia sisältä.
Niinku ois uppoavassa laivassa..


1405682.jpg
Feyenoord-VVV Venlo 4-1