Korkataanpa tämäkin ihme nyt vihdoin. Voipi olla että tämä blogi tulee olemaan kuvapainotteinen mutta kuvathan on hyvä juttu, eikö niin.

Nyt olen siis asettumassa uuteen kotikaupunkiini Deventeriin. Eipä ole vielä hirveästi sanottavaa tästä, ihan mukavan näköinen ja kokoinen kaupunki tuntuu olevan. Hyvän kokoinen minun suuntavaistolle. Saattaa olla että viiden kuukauden kuluttua osaan keskustaan ja takaisin ilman karttaa ja kompassia..Tai ainakin tuohon lähiostarille. Ja ostarista tulee muuten mieleen Helsingin Kontula joten siitä voitte jotain päätellä asuinalueestani. Huvittavaa on se, että joka kerta kun on hollantilaiselta kysynyt millainen paikka Deventer niiden mielestä on, vastaukseksi on tullut hymähdys, pieni hiljainen hetki ja pirullinen hymy. Joka kerta.Saas nähä teenkö itse tuon saman kun joku viiden kuukauden päästä kysyy minulta samaisen kysymyksen.

Mutta se Deventeristä siihen saakka kun on jotain järkevää sanottavaa. Tai siihen saakka kun on edes jotain sanottavaa.

Kolme ensimmäistä viikkoa Amsterdamissa meni oikein mukavasti. Hieno kaupunki vaikka satoikin lähes joka päivä. Hollannin kielen opiskelu oli lähinnä mukavaa ajanvietettä. Meitä kurssilaisia oli parikymmentä ympäri Eurooppaa ja meille oli järjestetty kaikenlaista puuhaa opiskelun ohelle. Käytiin kaupunkikierroksella, maisteltiin paikallisia liköörejä pikku likööribaarissa, syötiin yltiö-ällöjä pannukakkuja, vierailtiin Van Gogh-museossa, käytiin klassisen musiikin konsertissa.... kyltyyriä kerrassaan! On muuten mainio juttu Amsterdamissa tuo Concertgebouw. Siellä on kerran viikossa klassisen musiikin konsertteja joihin kaikki pääsee ilmaseksi kuuntelemaan. Lounaskonsertti nimeltään. Vaikka en klassisen musiikin ystävä olekaan niin on se silti hyvä että tavallisilla tallaajillakin on mahdollisuus päästä tuommoista kuulemaan noin hulppeissa puitteissa...

Tässäpä muutama otos Amsterdamista, jatkuu joskus..


1227782.jpg Minä ja kanaali.

1227810.jpg Multatuli, Hollannin kuuluisin kirjailija.

1227874.jpg Dam Square

1227895.jpg Cafe Alto, kaupungin paras baari!

 1227913.jpg Museumplein, takana Concertgebouw

1227884.jpg
Magere silta, jonkin sortin kuuluisuus Amsterdamissa. Siis siltojen keskuudessa.